Maya / Van de waarspraak en het loensend visioen

Een zwart gat. Op 21 december 2012 verdwijnt onze aardkloot in een zwart gat. Een verwoestende zonnestorm, een explosie, een natuurramp of gewoonweg verorberd worden: welk doemscenario ons precies boven het hoofd hangt, houdt nog even de vorm van een mysterie aan. Urgent.fm neemt graag in alle rust en in schoonheid afscheid met een hoorspel, gebrouwen in de grijze cellenmaterie van Yannick Van Puymbroeck. Maya / Van de waarspraak en het loensend visioen heet het uitvloeisel en is te beluisteren op 21 december 2012 om 12 uur. De technici van Urgent.fm wachten het einde der tijden mee af achter de knopjes van de opnamestudio.

In het Gentse Prinsenhof, de periferie van het epicentrum van onze Liviniusstad, houdt de familie Vanderlinden zich verschanst in de bakerwoonst van hun pas overleden stammoeder. Al meer dan een maand sluiten ze zich nauwgezet af van de buitenwereld om altegader de nakende Apocalyps af te wachten.

Reporter Francesco Saelens wurmt zich binnen in het pand voor een unieke reportage rond een familie die op bijzondere wijze verblind is door de naderende teloorgang van onze planeet.

Yannick Van Puymbroeck, alias reporter Saelens, is met Maya / Van de waarspraak en het loensend visioen aan een nieuw proefstuk toe. De ambitieuze auteur hanteert zijn gebruikelijke unieke taal in een nieuw medium, dat nog steeds het Yannick-label draagt. Van Puymbroeck omringt zich voor deze belevenis met goed volk, waarvan het merendeel al actief was in zijn eerdere theaterstukken.


Credits

Tekst en regie
Yannick Van Puymbroeck

Techniek
Bert De Geyter

Montage
Bert De Geyter
Elke Janssens

Productie
Urgent.fm

Cast
Yannick Van Puymbroeck
als Francesco Saelens
An Willems
als Godelieve Vanderlinden
Julie Vandamme
als Esmeralda Vanderlinden
Matthias De Groeve
als Camiel Vanderlinden
Dries Vermeulen
als Johannes Vanderlinden
Polina Rakhovitch
als Venezuela Vanderlinden
Nils Knockaert
als Arvid
Roos Pauwels
als Maybritt
Mark Boen
als Dismas
Miguel Vanbelleghem
als Gwijde Vanderlinden, Sylveer Vanderlinden en Ambroise
Elke Janssens
als radiopresentatrice

en
Pauline De Baets
als Maya Vanderlinden
en
Denise Buytaert
als Zenobie Vanderlinden

Leave a Comment