De wedergeboorten

Deze wereld heeft geen goddelijke interventie nodig. Deze wereld heeft een Control-Alt-Delete nodig. Een wedergeboorte. Wij allemaal. Hoewel. Wie zegt er dat het de volgende keer beter zou zijn? Je kan je fouten wel inzien, je kan er wel uit leren, maar betekent dat ook dat je ze de volgende keer zou kunnen voorkomen?

Twee mensen zijn tot elkaar veroordeeld in de vlakke cirkel die tijd heet. Daarenboven kampt God met een burn-out en laaft zijn secretaresse zich aan mindfulness en escapisme om een zenuwinzinking te voorkomen. De Dood gaat dan weer ten onder aan existentiële twijfel. Ze doet wat ze kan. Ook al is dat niet veel meer.

De wedergeboorten is een voorstelling waarin diverse iconische personages uit de theatergeschiedenis met tak en wortel uit hun comfortzone worden geplukt en door de auteur zonder mededogen in een grotesk 2017 worden gedropt, in een wereld van burn-outs, terreur, existentiële twijfel, pushmeldingen, stakende medewerkers bij de zelfmoordlijn en voyeuristische datingshows voor ex-geliefden.


Credits

Tekst en regie
Yannick Van Puymbroeck

Productie
Arto Bruto

Producent
An Willems

Afficheontwerp
Clara Hanssens

Cast
Manou Kersting
Eva Schram
Geneviève Lagravière

Muziek
Frederik Van de Moortel

Lichtontwerp
Tim Michielsen

Speeldata

20 en 21 september 2017
Arenbergschouwburg, Antwerpen